פגיעה במוח עקב חוסר שעות שינה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

02/05/2021 | 21:59 | מאת: איתי

היי, קוראים לי איתי ואני נמצא במכינה קדם צבאית. במכינה אני ישן בערך 5 שעות בלילה, ובדרך כלל מה שמחזיק אותי ערני במהלך היום זה קפה, חוץ מזה אני קם בתשע ולא אוכל כלום עד אחת בצהריים. עכשיו שמעתי ממישהו מהמכינה שחוסר אוכל יכול ממש להשפיע על המוח(בדרך כלל אין לי תחושת רעב אני פשוט רגיל לדלג על ארוחת הבוקר) ועוד מישהו מהמכינה אמר שמתי שהגוף בחוסר שעות שינה המוח אוכל את עצמו. רציתי לשאול האם זה נכון ואם כן אז האם זה נזק בלתי הפיך(אני כבר שנה שלמה ישן ככה) או שאם אני אחזור לישון אז המוח יחזור לעצמו?

02/05/2021 | 23:37 | מאת: איתי

היי דוקטור, רציתי גם להוסיף שאני שם לב שהזיכרון שלי והרמת חדות שלי ירדה ויורדת בזמן שהשנה עוברת ובאמת רציתי לדעת אפ אני אחזור לתזונה ושינה מאוזנת, אז המוח שלי יחזור לקדמותו? אני באמת מרגיש פשוט שבאמת יותר קשה לי לחשוב והדמיון שלי פחות מפותח ממה שהיה לי

המוח לא אוכל את עצמו איתי אלה דברי הבל. לכול אדם שעות שינה מתאימות לרוב האנשים מתאים לפחות 7 שעות שינה אבל יש כאלה שפיזיולוגית הם זקוקים לפחות אם אתה חש עירני ומלא אנרגיה בבוקר מספיק לך כנראה 5 שעות שינה.

אתה צריך לישון מס' השעות שיגרמו לך לקום בבוקר עם תחושה של רעננות או רצון להיות פעיל.

22/05/2021 | 00:27 | מאת: אחת

חח. חייבת לענות לך. אני הייתי בתת משקל ולא צריך לומר לך מה אומרים על אנשים שלא אוכלים. שאין אנרגיה ולא יכולים לחשוב ויש פגיעה בלימוים. בחחים לא אכלתי ארוחה לפני שיצאתי מהבית ללימודים והאמת שלא הייתי אכלנית. ויש לי 2 תארים במדעים בהצטיינות. לידיעתך: היום יש גם דיאטניות שמסכימות שלא חייבים ארוחת בוקר. לכל אדם יש את הקצב שלו. חוסר שינה מצטבר גורם לעייפות ובעיית ריכוז בסוף יוצא שהגוף זורק אותך לישון ואז אתה משלים שעות שינה. אם יש לך הפרעות שינה כלומר שהשינה לא רציפה או יקיצות מרובות או קושי להירדם זה יכול לגרום לעייפות. בקיצור: אם אתה לא רעב ולא עייף אז הכל שטויות. חייתי על נס קפה וממשיכה וממש לא השפיע על כלום ושום דבר

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש