מיגרנות וגלולות נגד הריון

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

02/03/2021 | 11:08 | מאת: שירי

שלום, אני בת 38 עוד חודשיים. שנים לקחתי גלולות יאז וחיברתי חפיסות וזה עזר לי עם המיגרנות וגם מנע אנמיה כי יש לי דימומים כבדים בווסת. רופא נשים אמר לי להפסיק עם הגלולות לפני חצי שנה בגלל הגיל, בגלל שיש לי היסטוריה משפחתית של דום לב וכי יש לי מיגרנות(וסטיבולריות ללא אווררה). למרות שאני לא מעשנת ובדיקות קרישיות היתר תקינות. הבעיה שנוצרה לי אנמיה לא קלה, המוגלובין 9.5 ומחסני ברזל וברזל קרובים לאפס. תוספים לא נספגים אצלי, וקיבלתי הפניה לעירוי ברזל(פרינג'קט), אך שבוע לפני התחילה לי אורטיקירה ממש קשה(יש אסתמה, אלרגיה ושנים האורטיקירה היתה קלה). התרופות בינתיים לא עוזרות ואימונולוג אמר לא לגשת לעירוי ברזל במצב כזה ולהמתין, אך אמר שזה יכול לקחת כמה חודשים עד שירגע אם 3 אנטיהיסטמינים ופרדניזון לא עזרו. חשבתי לחזור לגלולות ולחבר כמה חפיסות גם כי זה יתן לי קצת רגיעה במיגרנות אבל בעיקר כדי שהאנמיה לא תחמיר. רופא נשים אחד אמר לי לא לחזור לגלולות, ורופאת נשים אחרת אתמול אמרה לי שאפשר לקחת עד גיל 40 במצב שלי.(יש לי גם מעט כולסטרול גבוה) האם יש מידע על בכמה יעלה לי הסיכון לשבץ או התקפי לב במידה ואחזור לחצי שנה לגלולות עד גיל 38 וחצי כשיש ברקע מיגרנות? האם לפי דעתך כן כדאי לחזור לכמה חודשים? בגדול לא אכפת לי לסבול עוד כמה חודשים מהעייפות הקשה. הפחד היחידי שלי הוא שירידה נוספת בהמוגלובין תוציא לי את האסתמה מאיזון(אחרי שנה של 2 קורסי פרדניזון והחמרה). תודה מראש '

שלום שירי, אם המיגרנה היא ללא אאורה אין מבחינה זו מגבלה בנטילת גלולות. הנטיה לשבץ נמצאה רק במיגרנה עם אאורה. מבחינת המירנה לפחות אין מניעה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש