לקיחת אקמול בכבר בתחילת התקף?

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

01/03/2021 | 16:47 | מאת: מאי

שלום, יש לי מיגרנה וסטיבלורית ועקב אסתמה קשה מותר לי רק אקמול. האם עם אקמול גם נכון שכדאי לקחת בשניה שמרגישים מיגרנה כדי אולי להצליח להכחיד אותו ושהיא לא תמשך כמה ימים? או שזה לא עובד ככה ולא יקרה כלום גם אם אמתין כמה שעות ואראה אם הכאב עבר? ולגבי טיפול ביולוגי, האם כדי שיאשרו לי חובה שיראו שכתוב לי מיגרנות בתיק הרפואי או שמספיק שנוירולוג שאני מטופלת אצלו בקופה יכתוב כל מה שצריך? שמתי לב שרופאת המשפחה לא הכניסה את האבחנה למיגרנות שיש לי כבר שנים, אך זאת גם אשמתי כי אני לא ביקשתי. תודה מראש

אינני מבין מאי מדוע רק אקמול. תרופות ספציפיות למיגרנה ממשפחת הטריפטנים ניתן ליטול גם בנוכחות אסטמא. ככלל ככל שתרופה שנלקחת מוקדם בהתקף היא אמורה להיות יותר יעילה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש