תוצאת MRI ראש מה זה אומר

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

26/11/2020 | 20:43 | מאת: טליה

יי אחר שהייתי מאושפזת עם חשד לסינוסיטיס וכאב ראש שלא עובר שלחו אותי לMRI אחרי ששללו סינוסיטיס עד שאשיג תור לנוירולוג מה זה אומר? MRI OF THE HEAD WAS PERFORMED WITH AND WITHOUT IV CONTRAST. A REQUEST FORM WITH CLINICAL OR HISTORICAL INFORMATION IS NOT AVAILABLE AT THE TIME OF READING AND NO PREVIOUS MRI HEAD EXAMS ARE AVAILABLE FOR COMPARISON. A MILDLY PROMINENT IRREGULAR ENHANCING PINEAL IS SEEN WITH ASSOCIATED CYSTIC COMPONENTS, MEASURING APPROXIMATELY 11 MM IN ITS ANTERIOR TO POSTERIOR LENGTH, 6.5 MM IN HEIGHT AND 7 MM IN WIDTH (AS MEASURED ON THE SAGITTAL AND AXIAL FLAIR SEQUENCE). COMPARISON WITH PREVIOUS EXAMS IS ADVISED FOR FURTHER EVALUATION OF THIS FINDING. A FEW NON-SPECIFIC NON-ENHANCING SMALL HYPERINTENSE T2 AND FLAIR FOCI ARE SEEN WITHOUT FLUID RESTRICTION IN THE BILATERAL FRONTAL SUBCORTICAL REGIONS, QUESTIONABLY REPRESENTATIVE OF OLD MILD MICROVASCULAR INSULTS. THE EXAM IS OTHERWISE GROSSLY UNREMARKABLE.

שלום טליה יש מעין ציסטה באזור שנקרא פינאליס לרוב לא משמעותי כדאי להשוות להדמיות קודמות. כן להיות במעקב אצל נוירוכירוג. לרוב אין משמעות קלינית. הממצאים האחרים שכיחים ולא משמעותיים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש