שאלה בנוגע ללמיקטל ושילוב עם ולפרואט

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

21/09/2020 | 15:35 | מאת: רוני

ד״ר שלום רב. לא מצאתי פורום הקשור לאפילפסיה במבוגרים אבל מאחר ואני מניח שיש לך ניסיון עם תרופות מהסוג הזה לא פחות מנוירולוג אחר אז אשאל. במידה והתחלתי שוב למיקטל אחרי כמעט שנה שלא לקחתי - ועד אז (סוף 2019) הייתי עם למיקטל קרוב ל5 שנים, והלכתי על טיטרציה מהירה מאוד יחסית הפעם הזו. תוך שבועיים וקצת הגעתי ל100 מ״ג. וכעבור שבוע עליתי ל125. כעת אני על 50 מ״ג משום שלפני שבוע הוספתי דפלפט כרונו (1500) ויש לרדת בחצי. האם לדעתך העובדה שהגעתי מהר מאוד ל50, 75 ו100 עם למיקטל לפני הדפלפט עלול להצביע על רמה נמוכה יחסית בדם? או שבגלל שלקחתי אותה במשך שנים הגוף התרגל אליה וכנראה שיש צורך במינונים גדולים יותר? ושאלה נוספת ואחרונה, במידה ואני נזהר/שומר על מינון הלמיקטל בסביבות ה50-75 ללא שינויים לעתים קרובות הסיכוי להופעת פריחה זהה לזה עם הלמיקטל בלי דפלפט? כלומר נדיר ביותר. קיבלתי תשובה מפסיכיאטר פה באיזה פורום שקצת הלחיצה אותי... הוא ענה משהו בסגנון ״פריחה עלולה להופיע בכל שלב עם או בלי הדפלפט״. רציתי לדעת עד כמה זה סביר

שלום רוני, אין קשר לדפלפט באשר לפריחה שהיא אכן נדירה אך חייבת התייחסות. בעניין הרמות לא ניתן לדעת לפי הטיטרציה. כל עוד אין התקפים המינון מתאים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש