עזרה בפענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

22/06/2020 | 23:42 | מאת: אנונימית

שלום, ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה, קיבלתי תוצאת MRI ראש ואשמח להסבר למספר דברים שאני לא מבינה אותם... בת 30. מה ז"א אותות היפראינטנסיים בחומר הלבן? מה זה מיקרואנגיופתיים? האם זה שכיח או שדורש המשך בירור? קצת רקע- מיקרואדנומה כ 3 ממ בהיפופיזה מפרישה פרולקטין. פצע קשה ריפוי כתוצאה מניתוח PNS שלא מתרפא לי כבר שנה וחצי.. כאבי ראש כבר כשנתיים שנשלטים עי משככי כאבים. עברתי בירור נוירולוגי (לא בוצעו הדמיות) שיצא תקין. לפני כמה חודשים היו כמה מקרים של תחושת בלבול כמו לשכוח את האוטו מונע כמה שעות במקום ציבורי ועוד כמה סיטואציות של "טפשת הריון" (לא בהריון). פניתי לרופא משפחה והוא אמר שאני מחפשת בעיות... אז ייחסתי את זה לבעיות ריכוז והאמת שהרבה זמן לא קרה לי את זה, משמע זה ממש היה זמני... ארצה לדעת האם הממתא קשור למה שתיארתי? האן קשור לכאבי ראש? ושאלה אחרונה- אני מתמיינת ללימודי רפואה, לקראת סוף המיוניםומתככנת להתחיל ב 10/21. האם הממצא או הבירור שאעשה (או אם יגלו בעיה) יכול לגרום לזה שלא יקבלו אותי ללימודים?

שלום אנונימית, לרוב הממצאים הללו חסרי משמעות קלינית,אלה ממצאים שכיחים יתכן הרחבה של חללים סמוך לכלי הדם, לפעמים נראים במיגרנה. אין לזה שום השלכה על עתידך המקצועי.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש