מגרנה עם אאורה פתאומית

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

03/05/2020 | 03:02 | מאת: אבי כהן

כל התסמינים קרו לאחר אירוע של מיגרה עם אאורה לפני כ8 – 9 חודשים , האירוע היה 4 פעמים למשך כ10-20 דקות ראיית זיגזגים בשדה הראייה בשני העיניים אותו דבר , ההפרש בין ההתקפים היה 12 שעות בין התקף להתקף, לאחר ההתקף הורגש כאב ראש מקדימה , חוסר חדות בצורה שמחמירה כל הזמן בצרוה הדרגתית , אין צורך במשקפיים לאחר בדיקה של אופטימטריסט. קושי לראייה מקרוב – הכולל קריאה של דברים לא משנה מה הגודל כתב קושי לראייה מרחוק - אין חדות ראייה ראיית לילה לא טובה מסך אפור כשסוגר את העיניים עם אור קטן בקצוות של השדה ראייה כששוכב על הגב בעצימת עיניים אחרי כמה דקות מופיע מסכים כחולים צהובים מעוגלים כאלה שמתפשטים על השדה ראייה ונעלמים ומופיעים שוב ונעלמים וכו'.. אחרי מאמץ של העיינים יש עיגולים אפורים שמתרחבים ונעלמים או אחרי שהייה באור בשמש חזקה, לכל עין יש את העיגולים שלה וזה לא אותו דבר בשני העיניים phospenes Afterimage אחרי דברים שמסתכל עליהם Palinopsia כמו לראות את החפץ מתמשך כאשר מסתכל על משהו עם אור (טלפון) במקום חשוך קושי בהסתכלות על מסכי מחשב, מסכי טלוויזיה, מסך של טלפון Photophobia רגישות מטורפת לאור – מוריד את הבהירות בכל הטלפונים , קושי לשהות בשמש בצורה קשה כשמסתכל לשמיים או על קיר זוהר יש כמו נקודות חשמל כאלה blue field phenomena כאבי עיניים חדים מאוד שקורים פתאום בפרט בעין ימין, הכאב מופיע בגב העין. Floaters יותר ממה שהיה כשאני מנסה להסתכל בחושך עם טיפה אור על דברים מסויים של קריאה המרכז ראייה לא רואים טוב , ובמסביב רואים בסדר וכשמסתכל על הקיר יש כמו עיגול שחור כזה לפעמים יש כמו ריצודים\סטטי בראייה לפעמים רואה כמו כוורת דבורים קטנה במרכז ראייה.. התופעות מחמירות כל הזמן כל יום שעובר יותר חמור במינונים עדינים אבל אחרי זמן זה כבר משפיע מאוד.. נעשו בדיקות עיניים מאוד מקיפות כולל oct שיצא תקין Ct cta תקין ולחץ תוך גולגלתי היה 240 אשמח לעזרה

שלום אבי, יתכן גרוי של האונה האחורית במוח האחראית לראיה, פנה לנוירואופטלמולוג כדאי לבצע מיפוי או PET מוחי להעריך פעילות קליפת המוח האחורית כדאי לנסות תרופות אנטי אפילפטיות שמעלות הסף.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש