מיגרנה וקנאסיב רפואי

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

01/11/2009 | 16:26 | מאת: דודו

לי באופן אישי יש מגרנות חריפות מאוד, במיוחד בתוקפה של חיךופי עונות, בהן מזג האוויר משתנה. לאחר בדיקות ומעכבים ממושכים, לא מצאתי שום דבר שיקל במקצת את מכאובי, עד שנתקלתי במריחואנה... במהלך טיול של אחרי צבא בהודו, כאשר באמתחתי מלאי כדורי אופטלגין, למקרי שהמגרנה תקפוץ לביקור, שמתי לב, שמאז שהגעתי להודו, ואני נוהג לצרוך קנאביס, אין לי מגרנות!! כן , כן, כאשר חזרתי לארץ, והפסקתי לצרוך מריחואנה, שמתי לב שהמגרנה חזרה, ובגדול! לכן התחלתי לחקור קצת ברשת, ולסדוק האם קנאביס רפואי אכן משפיע על מגרנות, ונחשו מה מצאתי? קנאביס אכן מעלים את התופעה, במקרים מסויימים, מקל עליה. יש לציין כי נתקלתי באנשים שיש להם מגרנות, ועישון המריחואנה לא עוזר להם, אלא מחריף את כאבי הראש, מכל מקום לי זה עוזר, וישנה עמותה בישראל שמעודדת את הקאנביס הרפואי, שווה לבדוק למי שזה עוזר לו.

02/11/2009 | 13:56 | מאת: shoki222

למה להסתבך עם סמים, ובלי להכנס לוויכוח. אני התגברתי על המיגרנות שלי עם כדור בשם רילרט 40 מ"ג. המיגרנה מסתיימת תוך 20 דקות! תתעדכן חביבי, לא צריך אופטלגין או מריחואנה, ברוך הבא למאה ה- 21!

25/04/2011 | 20:41 | מאת: שני

גם אני התנסתי ברילרט, וזהו אינו "כדור פלא" מעולה כפי שמתואר פה, ובוודאי אינו התגלית של המאה. לא לכולם כדורים אלו עוזרים באותו האופן או עוזרים כלל. ובנוסף לא לכולם יש את אותה מידת כאב או דחיפות של מיגרנות. לי באופן אישי הכדור לא עזר וגרם לי לתופעות לוואי נוראיות שכבר העדפתי את המיגרנה. אני כן מצטרפת לנושא הקנביס הרפואי. לאחר ניסיון של מעל 12 "תרופות" שונות וטיפולים שונים בעשור האחרון, הדבר היחיד שבאמת עזר לי היה הקנביס. (ניסיתי כמעט כל כדור או טיפו אלטרנטיבי קיים, אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי מעסה שיאצו צמוד בכל פעם שיש לי התקף...). גם אני כמו דודו חיה "בנישואין קתולים" עם המיגרנה ולי הקנביס שינה את העולם לראשונה לאחר עשר! שנים. הבעיה היא שבישראל מאוד מאוד מאוד קשה לקבל אישור לקנביס רפואי...

06/11/2009 | 02:26 | מאת: Kali

ידוע שהשפעותיו של הקנאביס שונות מאדם לאדם. אצל אחד זה יעורר אפטיות, דיכאון או חרדה, ואצל אחר הרפייה ורוגע או יכולות יצירתיות כאלה ואחרות. עפ"י הבנתי (ואני לא מומחית גדולה) תחת השפעה, הצד הימני של המוח פעיל יותר מבד"כ ואנו מודעים לחלקים נפשיים שנמצאים בד"כ בתת מודע. ה"בעייתיות" עם זה, היא שזה לא מתאים לכל אדם ובמיוחד לא לבעלי הפרעות אישיות. לכן זה סיכון מסויים. נראה לי שבתרבותינו- מעבר לפחד מהעבירה על החוק- האמונה בסגולות הריפוי של הקנאביס היא די במחתרת בעיקר בשל הפחד מהתפרצות מחלות נפשיות. ובהקשר לנושא המדובר, אני מאמינה שכאב ראש/מגרנה הוא לא רק סימפטום של כאב פיזי אלא הוא תוצר של הרבה תופעות שקורות בגוף האדם, המושפע מאין ספור דברים: החל מחום/קור, שינויים הורמונליים, צריכת מאכלים מסויימים, זיהום אויר, רעש וקרינה וכלה בלחץ נפשי, חרדה, פעילות/חוסר פעילות גופנית, איכות השינה, איכות הנשימה ועוד ועוד... מי שסובל ממגרנה פשוט התברך ברגישות גבוהה. בעזרת הקנאביס אפשר לטשטש קצת את הרגישות וזה מבחינתי כמו לקחת אקמול/אופטלגין. לדעתי האישית, כל דבר במידה הוא לא מזיק- כל עוד הדבר נעשה באחריות ובשיקול דעת ולא מתוך תלות, הזדקקות או התמכרות. אין לי שום בעיה עם פיתרון זמני מדי פעם, בשביל שהאדם יוכל להמשיך לתפקד אבל שורש הבעיה לא נפתר ולקנאביס (כמו לאופטלגין) יש תופעות לוואי (כמו למשל הרס של נוירוטרנסמיטורים המשמשמים בתהליך הזיכרון). לכן בעיני הדבר הכי יעיל הוא לנסות להגביר את המודעות: למזון שלנו (ולעיכול שלו) לסביבה שלנו (מקורות ללחצים, זיהום, רעש וקרינה), למנח של הגוף ולהחזקת השרירים וכיווצם (בעירות, במנוחה, בפעילות ובשינה) וכמובן- לנשימה שלנו, למחשבות ולרגשות שלנו. זה יעזור לשים לב לתהליך ההיווצרות של המיגרנה, שהוא לרוב הדרגתי ואני מאמינה שניתן למניעה- לא בהכרח רק עם עזרים חיצוניים. אז נכון, זו עבודה יותר קשה מלהדליק ג'וינט או לבלוע כדור- אבל הריפוי הוא הרבה יותר עמוק והשחרור מהכאב הוא אמיתי ולאורך זמן. חשוב מאוד: לרוב כדאי לעשות תהליך מודעות עם מטפל/מדריך מוסמך ו/או עם קבוצה של אנשים. כסובלת *לשעבר* ממגרנות...אני עורכת עבודת מחקר על הקשר הקיים בין איכות הנשימה להופעת מגרנות במסגרת לימודי פסיכותרפיה הוליסטית. אחד הדברים שהכי עזרו לי למנוע מגרנה היה להגביר את המודעות שלי לנשימה (אם תרצה הסבר לזה, אשמח לפרט על הטכניקה) ומכאן הבנתי שיש בידי כלי זמין, קל לשימוש וללא תופעות לוואי, שהשפעתו ארוכת טווח! מקווה שכל אדם הסובל ממגרנה ימצא את מקור הריפוי שלו ויהיה שלם איתו.

08/11/2009 | 15:42 | מאת: מירי

kali אשמח לקבל ממך הסבר בקשר לטכניקת נשימה לגבי מיגרנה ועוד טיפים מועילים אחרים אם יש. כמי שסובלת שנים רבות ממגרנה, הגעתי בעצמי למסקנות שאת כותבת עליהם כגון: עיכול, החזקת השרירים וכיווצם בעירות במנוחה בפעילות ובשינה!! השאלה הגדולה איך עושים את זה. תודה על תשובתך.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש