מיגרנה עם אאורה שונה מתמיד

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

30/07/2019 | 19:26 | מאת: מעיין

שלום רב. אני בת 44 סובלת ממיגרנות מגיל 30. פעמים רבות למיגרנות התלוו התקף אאורה בעין שמאל(ברק מרצד נמשך כ20-30 דקות). לפני כמה שנים, לאחר הלידות המיגרנות השתנו , סוגי כאבי הראש השתנו והאאורה כמעט פסקה. היום לאחר זמן רב, הגיעה אאורה אבל בעין ימין -פעם ראשונה למיטב זיכרוני. האם צריך לבדוק את השינוי בסוג המיגרנה ? חשוב לציין שעברתי שני MRI בשל תכיפות כאבי הראש ושינוי באופיים (אחת לפני כשנה וחצי ובדיקה חוזרת לפני כ3 חודשים),והנוירולוג לא מצא ממצאים חריגים מאד. (בסיכום הבדיקה נרשם: מוקד אות חריג זעיר בקורונה רדיאטה פרונטלית משמאל אינו ספציפי, קרוב לוודאי חסר משמעות קלינית. בלוטת ההיפופיזה שטוחה, קרוב לוודאי מרכיב של sella empty parital. פרט לכך הבדיקה בגדר הנורמה). אשמח לתשובה. תודה

האאורה מעיין לא קשורה לעין אלא מקורה במוח, בגיל 44 מתחילים שינויים אפילו סמןייםהורמונליים לקראת סיום הוסת ובתקןפה זו התקפי המיגרנה עשויים להחמיר ולשנות צורה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש