כאבי ראש חזקים שבאים והולכים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

27/10/2018 | 21:28 | מאת: מרים

שלום כבר כ4 חודשים בערך שאני סובלת מכאבי ראש ממש חזקים שגורמים לי לפעמים לסחרחורות וטשטוש ראיה. הופנתי לCT ראש ובסיכום כתוב: חשד למלפורמציה ווסקולרית טמפורלית מימין. הפנו אותי לMRI וזו התשובה: מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. באונה הטמפורלית מימין מודגם הממצא שנמצא בבדיקת הCT עם הסתיידות בתוכו והאדרה פסית לידו,יכול להתאים לונוס אנגיומה קטנה ולידה קברנומה.אין סימנים לדימום רסנטי.אין עדות לאפקט מסה או לבצקת. מודגם ממצא נוסך פריאטלי קורטיקלי מימין אף הוא מסויד מתאים לקברנומה נוספת. גם ממצא זה הודגם בבדיקת הCT. אין עדות לקברנומות נוספות. מעבר קרניו צרביקלי תקין. בסדרת T2 וFLAIR אין עדות לאותות בעוצמה חריגה. בסדרת הDWI אין עדות לאוטם חריף. אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים. סיכום:שתי קברנומות בהמיספרה הימנית עם ונוס אנגיומה ליד הקברנומה הטמפורלית מימין.ללא סימנים לממצא חריף. אשמח לדעת בבקשה מזה אומר? הכאבי ראש לא מפסיקים לי וקשה לי לתפקד ככה. ברור שאני אלך לרופא אבל התור רק עוד מלא זמן ואני רוצה פשוט לדעת למה לצפות. יש לזה פתרון ? ניתוח ? כדורים ? מעקב? זה מסוכן? כי זה הכאבי ראש תופסים אותי מידי פעם וקשה לי לתפקד כשזה קורה.ניסיתי כבר כל מיני כדורים וזה לא ככ עוזר. תודה רבה ושבוע טוב.

שלום מרים, כאבי הראש ככל הנראה אינם קשורים לממצאים שהם מומים קטנים של כלי דם שלא דיממו ולכן הם ממצאי לוואי ללא משמעות קלינית, פני לנוירולוג לאיבחון מדויק יותר.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש