עזרה לאמא

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/01/2013 | 21:46 | מאת: לולי

שלום, אמי בת 54 סובלת מפיברו מזה שנה. כשנתיים לפני הופעת המחלה עברה ניתוח שד-סרטן שד+הקרנות בלבד. מאז לא חזרה לתפקוד נורמלי למרות שאיננה סובלת מסרטן יותר. רמת הכאב הוגדרה ע"י הרופאים כרמה מאד גבוה, סובלת מכאבים בכל הגוף מלווה בעייפות, התכווצויות בשרירים, תחושת נימול בגפיים,כאבי ראש עזים עם הקרנה לצד ימ' באזור האוזן והעין אפילו, חוסר שינה טוטאלי ולאחרונה התחילה ליפול-ואינה זוכרת מה גרם לנפילה אבל מוצאת את עצמה פתאום על הצפה. מקבלת כל כך הרבה תרופות בניהם הסימבלטה ,כדור שינה,לאחרונה קיבלה מדבקות מרפיום וטיפול במרפאת כאב ע"י מתן תרופה מסויימת דרך הוריד במשך 3 שעות. שום דבר לא עוזר לה. אני ממליצה לה לשלב ספורט או אפילו הליכה אבל היא שוללת הטענה שאינה יכולה, היא מתעייפת במהירות, כמעט ולא מתפקדת בבית. איך אפשר לעזור לה??עד לפני כן עבדה כל השנים וקשה לה מאד שהכל נפסק לה בין רגע.

25/02/2013 | 11:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לולי, השאלה העיקרית היא האים בטוחים שכל הסימפטומים שלה קשורים לפיברומיאלגיה? פיברומיאלגיה יכולה להסביר כאבים בכל הגוף, עייפות והפרעת שינה, אבל יש גם נפילות לא ברורות.. השאלה היא אם נעשה בירור לשלול ממצאים קשורים למחלת הסרטן שממנה סבלה? כמו כן, טיפול במורפיום בדרך כלל לא עוזר לפיברומיאלגיה. חשוב מאד לשלול כל תופעת שקושרה לסרטן עצמו, ובהמשך להתחיל טיפול שעוזר לפיברומיאלגיה, בעיקר באמת הידרוטרפיה ופעילות גופנית מאד מתונה ומאד הדרגתית על מנת להחזיר אותה לתפקוד מינימאלי. כמו כן, כדאי להפסיק בהדרגה את התרופות האופיאטיות( מורפין וכו') . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה