זקוקים לעזרה!

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/04/2012 | 08:36 | מאת: דינה

לד''ר אלוש,שלום! בני בן 16 לפני חודשיים וחצי עבר מחלת חום(זיהום מיקופלסמה).נוכחות החיידק הוכח ע''י סרולוגיה.אחרי 4 ימי חום הופיעו כאבים חזקים בבטן ובחילות שנמשכים עד עכשיו.בדיקות מעבדה(שקיעה,ספירה,ביוכימיה) וגסטרוסקופיה תקינות.לפני חודש הצטרפו לכאבי בטן גם כאבי ראש ומין עקיצות בשרירי רגליים.כל הכאבים באים וחולפים,אך תוקפים את בני שוב ושוב. מדובר בנער שמח ולא עצבני. מכיוון שאין סימני הדלקת בבדיקות המעבדה,הרופאים נוטים להסיק מסקנה על בעיה רגשית... הייתי רוצה לדעת,האם התיאור של התסמינים מתאים לפיברומיאלגיה?אם כן,איך ניתן לעשות אבחנה.לבני רמת הגלוקוז בדם -65,רמת FSH טיפה גבוה מנורמה.חשוב לציין שלבעלי יש שתי מחלות אוטואימוניות:סרקואידוזיס ואנקילוזינג ספונדילייטיס.לסבתא של בני גם הייתה מחלה אוטואימונית של מפרקים. אודה לך מאוד,אם תוכלי לייעץ לנו ,כי הילד סובל יום-יום במשך חודשיים וחצי!!!רק מהכאבים הללו ניתן להפוך להיות משוגע. בתודה ובברכה, דינה

30/04/2012 | 12:20 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דינה, מחלות זיהומיות שונות יכולות להלוות בתסמינים נוספים של כאבי שרירים ומפרקים ולהימשך כמה שבועות לאחר המחלת חום עצמה. יש בכל מקרה צורך בבדיקה קפדנית על מנת לאתר בעייה הדורשת טיפול מיידי. במידה והכל תקין, יש לעודד אותו לחזור בהדרגה לפעילות הרגילה שלו כולל פעילות גופנית סדירה ולעקוב אחרי העלמות התלונות. אם כל התלונות מתמשכות ללא שום עדות לבעייה פעילה, יתכן והוא מפתח פיברומיאלגיה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה