בעיות זיכרון

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

21/02/2010 | 21:28 | מאת: זיוה

אני בת 36 מרגישה ירידה מתמדת בזיכרון לטווח ארוך, בעבר זכרתי כל המארועים היסטוריים כולל תאריגים , כל המדינות ועירי בירות שלהם, היום לא זוכרת כלום וכו. מה עושים?

שלום רב, טבעו של מידע להיעלם עם השנים, בעיקר אם אנחנו לא משתמשים בו באופן תדיר, כלומר לא מתרגלים אותו ולא חוזרים עליו. זוהי תופעה טבעית (סטודנטים רבים אינם זוכרים חומר שלמדו לפני שנה או שנתיים אם לא ממשיכים ומעמיקים בו). יתכן שהמידע עצמו נשכח, או שהבעיה היא בשליפתו מהזיכרון. ניתן לנסות ולשפר את הזיכרון חלקית דרך קריאה וריענון המידע שאת מעוניינת לזכור, כמו גם דרך "אימון" (קראי על שיפור זיכרון). בנוסף יתכן ונסיבות החיים שלך מביאות אותך להפנות קשב לתכנים אחרים הממלאים את מקומו של המידע הישן שנשכח. לבסוף, במידה ואת מעוניינת, תוכלי לפנות גם לרופא המשפחה לבדיקות דם (מחסור בויטמינים מסויימים משפיע על הזיכרון). בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי