חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

28/06/2013 | 17:27 | מאת: רינת

יש לי מבחן על המון חומר בעוד כשבוע. יש רגעים של ריכוז שאני כן קולטת דברים מורכבים, ויש זמנים שאני רק קוראת והרבה מתבלבל לי בעניים... אבל אני איטית. וגם כשאני מרוכזת אניי מתקדמת לאט. אני מייואשת. הצילו!

הי רינת, בלמידה למבחנים גדולים הדורשים קריאה ועיבוד של חומר רב קשה להתרכז לאורך זמן באמצעות קריאה פאסיבית בלבד וכדאי לשלב צורות למידה מגוונות ואקטיביות: כתיבה וסיכום החומר, למידה בה את שואלת את עצמך שאלות, מתרגלת תרגילים או שאלות ממבחנים או לומדת עם חברים וכד'. כדאי גם להיעזר בתרשימים או שרטוטים צבעוניים שתכיני לעצמך ויעזרו לך לזכור את החומר. בנוסף מומלץ ללמוד ב"מנות קטנות" ומפוזרות לאורך זמן ולא בבת אחת, משום שהמוח שלנו צריך זמן מנוחה ועיבוד של החומר, ממש כמו ספוג: אין טעם לשפוך עליו כמות גדולה של מים בבת אחת, כי הרוב ישפך. על מנת שיספוג כמות מים גדולה יש להספיג כל פעם קצת, לחכות ש"יספג", להוסיף עוד קצת וכך הלאה. אני ממליצה לעשות לך "לוח זמנים" לימי הלימוד שנותרו, שישלב זמן קריאה אקטיבית של החומר בשעות בהן את מרוכזת ביותר (נניח שעות הבוקר), הפסקה של שעה-שעתיים לפחות למנוחה או פעילות אחרת, ואז זמן למידה נוסף של כמה שעות וסיום הלימוד בשעה סבירה בערב (8,9). רצוי גם למצוא מרחב למידה שאין בו הסחות דעת (ספריה למשל). מוזמנת להמשיך לשאול, ובהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי