שנה א' בלימודי עיצוב

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

17/05/2013 | 00:47 | מאת: אביטל

שלום רב, אשמח לעזרה וייעוץ על דרכים שיוכלו להועיל בחידוש כוחות והטענת מצברים לחודש האחרון של השנה. כידוע, לימודי עיצוב הם לימודים קשים ותובעניים ומצריכים יצירתיות מתמדת ועמידה בהגשות רבות ולוחות זמנים צפופים, לחצים שאיתם אני לומדת להתמודד בתהליך המלווה בקושי רב ואף חוסר ביטחון. לאחרונה הגשתי בהצלחה פרוייקט סיום לאחד הקורסים בעל משקל רב מלווה בלחץ וקשיים נפשיים ופיזיים (לילות ללא שינה, חוסר תיאבון וירידה במשקל, לחץ נפשי ועוד) ההגשה הייתה לפני כשבועיים ומאז חלה הדרדרות מאוד גדולה וצבירת פערים בכל שאר הקורסים מאחר ואני מאוד מתקשה לחזור לעצמי ולמצוא מקור לשאיבת כוחות מחודשים כי ממש "נגמר לי הסוס". אני ממשיכה לצבור פערים ולא מצליחה להביא את עצמי לשום מצב של עשייה ומרגישה ממש שאיבדתי כל חשק ורצון לעשייה. (יש לציין כי עד כ5 דק' לפני ההגשה עצמה המשכתי ועבדתי על הפרויקט ולכן הרגשתי החמצה מסויימת בכך שפספסתי את רוב הביקורות ואת חווית ההגשה של חבריי ושלי, דבר שבעיניי בעל משמעות וחשיבות גדולה) אני מנסה לתת לעצמי מנוחה ולעשות דברים קטנים שישיבו אליי קצת כוחות ל"פוש אחרון" אך כל ניסיונותיי כושלים. חשוב לי מאוד לסיים את השנה בהצלחה או לפחות בהרגשת סיפוק ולא בתחושת החמצה. אשמח לתגובה! תודה רבה.

הי אביטל, לימודי עיצוב אכן יכולים להיות מתישים במיוחד, משום שהם דורשים מאיתנו להשקיע את עצמינו אישית ורגשית באופן בלתי מתפשר לעיתים בפרויקטים. יתכן מאוד שהגעת למצב של לימוד עד לכדי התשה באופן לא מווסת, כך שאת כרגע מרגישה חוסר כוחות ועייפות , אך אלה עשויים להסתיר לפעמים לחץ וחרדה המתבטאים בדכדוך ועייפות ודחיית מטלותייך האחרות. ראשית, מציעה לבנות לעצמך לוח זמנים ברור של תקופת המבחנים / ההגשות כולה. חשוב שתשאירי לך זמן ריאלי ללמידה אך גם הפסקות מתוכננות של כמה שעות בכל פעם, בהן תצאי לבלות או אפילו סתם לסידורים, תנוחי, תפגשי חברות ועוד. שנית, האם את יכולה לעבוד על חלק מהעבודות ביחד עם עוד חבר ללימודים? זה עשוי מאוד לעזור ולהכניס אותך למסגרת. ולבסוף, זכרי שאם תנסי עוד ועוד להכריח עצמך לשבת וללמוד כדי לפצות על הפערים שנצברו, רק תץחמירי את הלחץ, החרדה והעייפות כמו כדור שלג. לכן, בני לך לוח זמנים ריאלי ורגוע, וגם גם אם לא תצליחי לעשות את כל מה שתוכלי, לפחות את מה שתצליחי תוכלי לעשות כיאות, ובהמשך תמצאי דרך להשלים מטלות שלא צלחו.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי