בעיות זיכרון לילד בן 4

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

08/09/2011 | 20:10 | מאת: אני

שלום רב, בני בן 4 ילד מקסים ומתוק אולם נראה שהוא מתקשה לזכור ,גם בגן וגם בבית אנו מסים ללמדו צורות ,צבעים ,אותיות ומספרים כמובן ברמה בסיסית ביותר ונראה שהוא פשוט לא זוכר.הוא יודע לשייך אדום עם אדום ,אלף עם אלף וכ> אבל כששואלים אותו הוא פשוט עונה הפוך.הוא הילד השלישי במשפחה הקטן ביותר ..ובשנתיים האחרונות אנו גרים בטורונטו ,קנדה הוא לומד בגן שלומדים בו חצי יום עברית וחצי יום אנגלית ... והוא גם אנמי חשוב לציין מוגלובין 10 פרטין 6 לוקח ברזל בחודש האחרון.מה לדעתך קורה?

שלום רב, אני מציעה להתייעץ עם רופא משפחה. רופא יוכל לומר לך האם יש קשר בין חוסר בברזל (בעיקר אם כרוני) לבין קשיי זיכרון, ואולי להפנות אותך למטפל התפתחותי / דידקטי שיבדוק את הבלבול וקשיי הזיכרון בגיל זה. אוכל להוסיף כי את מתארת שבשנתיים האחרונות הוא חשוף לתרבות אחרת ולשפה אחרת, ויתכן שזו אחת הסיבות המרכזיות לקושי: רכישת שתי שפות בגיל כזה בהחלט יכולה להאט את התפתחות השפה ולבלבל בתחילה אך זה מסתדר בהמשך. כמו כן יכולים להיוותר מעט קשיים רגשיים הנובעים מקשיי הסתגלות שיכולים להשפיע על הזיכרון. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי