חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

25/10/2009 | 08:57 | מאת: מירב

שלום רב, חברי סטודנט בן 24 וסובל מאד מחרדת בחינות. הוא יודע את החומר היטב אך כשהוא מגיע למבחן הוא פשוט מפשל.... כיצד ניתן לטפל בחרדת בחינות?

שלום מירב, חרדת בחינות היא אכן סיבה שכיחה לכך שיכולות לימודיות אינן באות לידי ביטוי תואם בבחינה. יתכן כי חברך סובל מחרדת בחינות, אך ללא אבחון הולם קשה לקבוע זאת (יתכן, לדוגמא, כי אינו לומד בצורה יעילה). ניתן לטפל בחרדת בחינות במספר דרכים, וחשוב שהטיפול יתאים לנטייתו האישית של המטופל. ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי, כדאי טיפול בגישה "קוגניטיבית התנהגותית" (טיפול ממוקד אצל פסיכולוג); לטיפול תרופתי בתרופות נוגדות חרדה (אצל פסיכיאטר); או לדרכים אלטרנטיביות (מדיטציה, לדוגמא). אני מציעה לפנות לפסיכולוג/ית בעל ניסיון בתחום, שיוכל לאבחן את חברך כראוי, ולהציע לו את הטיפול המתאים לו ביותר. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי