הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

24/11/2015 | 08:25 | מאת: חנית

שלום רב קצת רקע על עצמי בת 36 נשואה 3 (12 , 9 , 4) הריון הראשון בגיל 24 בשקיפות עורפית התוצאה גבוהה ואחרי המשך בירור התגלו מומי לב ונאלצתי לעבור לידה שקטה בשבוע 20. אחרי ההריון עברתי צילום רחם שבו התגלה שישי לי רחם דו קרני. לאחר מכן 3 הריונות תקינים ולידות של שלושת ילדיי. לפני שנה וחצי גיליתי שאני בהריון אחרי שהיו לי דימומים שהייתי בטוחה שהם מחזור אבל היות והם לא הפסיקו עשיתי בדיקה שיצאה חיובית ומיד ניגשתי להיבדק , ראו שק קטנטן אבל טרם ראו עובר בתוכו. ככה חזרתי כמה פעמים לבדיקה נוספת אבל בסופו של דבר אחרי 3 שבועות מאמר לי שההריון לא תקין ושעליי לעבור הפלה. עברתי את ההפלה במאיר באמצעות ציטוטק שהיה סיוטטטטט... לקח לגוף שלי 4 חודשים לחזור לעצמו ולרחם להתרוקן לגמרי. במאי האחרון גיליתי שוב שאני בהריון הבטא עלתה יפה וראו דופק בשבוע 7 ובשבוע 9 5 בבדיקה שיגרתית נאמר לי שאין דופק?? המתנתי שבוע וחצי ועברתי גרידה . אחרי כן עשיתי בדיקת קרישיות שיצאה תקיניה. קיבלתי מחזור אחרי 8 שבועות ובתחילת חודש שעבר גיליתי שוב שאני בהריון הייתי בשוק מהמהירות שזה קרה אבל לא הייתה מאושרת ממני. הרופאה שלי הבטיחה לי שבגלל כל הפחדים והחרדות שלי היא תקבל אותי כל שבועיים שאני אהיה רגועה. וכך היה בשבוע 7 נבדקתי ונצפה דופק נשמתי לרווחה ואז שוב בשבוע 9 באתי לבדיקה והיא בישרה לי שוב שאין דופק!!! מיותר לציין שהרגשתי שנופלים עליי השמיים באותו רגע הרי רק לפני 4 חודשים עברתי גרידה ... מה שוב?????!!!! אתמול בבוקר הגעתי למאיר לגרידה , קיבלתי 2 כדורי ציטוטק להמסה בלחיים ומיד התחלי דימום חזק. הרופא אמר שההפלה התחליה לבד ומיד הכניסו אותי לגרידה כי דיממתי הרבה לא כל כך הבנתי את הלחץ שלהם אבל זה היה מאד מהיר. עשיתי בדיקת קרישיות שיצאה תקינה וגם בעבר צילום רחם. אני מאד רוצה הריון נוסף אבל קשה לי לחשוב שיש סיכוי שאני אצטרך לעבור טראומה כזאת שוב. אני אודה על המלצות ועצות איך להמשיך לבדוק האם יש בעיה כלשהי תודה

25/11/2015 | 08:26 | מאת: רינת יוסף ורדי

חנית יקרה! ק ראתי אותך ונשארתי נפעמת אל מול הרצון שלך להמשיך, לבדוק, פניתך בשאלה מה לעשות שעדיין לא עשית. איזו התמודדויות עברת שוב ושוב..על השאלה שלך מבחינה רפואית לא נוכל לתת מענה, הפורום שלנו הוא פורם לתמיכה וליווי נפשיים בתוך ההתמודדות עם אובדן הריון, ישנם פורומים רפואיים שיוכלו לעזור לך יותר מאיתנו. התחושות שתארת של הלם, בלבול וחרדות הן מאוד טבעיות ונורמליות לחלוטין להתמודדות החוזרת שנכפתה עלייך עם אובדן, התמודדות פיזית לא פשוטה ומתמשכת. את מוזמנת להמשיך ולכתוב לנו מה שלומך והאם יש אנשים שעוזרים ותומכים בך בתקופה זו . בינתיים חיבוק גדול ממני רינת

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי