בעיות קצב אחרי החלפת מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

22/11/2010 | 10:01 | מאת: ד"ר פישרמן

שלום אבי בן 78 עבר לפני חמישה ימים החלפת מסתם אורטלי בפרוצדורה רגילה. מאז הניתוח יש הפרעות בקצב הלב. מקבל תרופה הן דרך הוריד והן בפה. בנוסף, מטופל בקומדין, אך עד עתה ללא הועיל. רמזו על היפוך חשמלי? האם? מתי? מה הסיכונים?

הפרעות קצב עלייתיות שכיחות מאוד אחרי ניתוח החלפת מסתם. הטיפול בעיקרו תרופתי, כאשר התרופה המובילה הינה הפרוקור, בתחילה תוך ורידי ואח"כ פומי. מה שתארת אינו חריג. המשך בקשר עם המנתחים שלך, נראה שהם בכוון הנכון. פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח