החלפת מסתם ללא פתיחת עצם החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/10/2009 | 13:42 | מאת: Eli

רציתי לדעת לגבי ניתוח החלפת מסתם ללא פתיחת עצם החזה. מה האפשרויות שיש לחולה בעניין זה (האם זה אפשרי לכל חולה או שזה כרוך בתשלום או פרוצדורה)?

ניתוחי החלפת מסתם בלב ללא פתיחת עצם החזה אפשרית כאשר הניתוחים אינם כוללים ניתוח מעקפים. צריך בכול אופן להגיע ללב, וזה נעשה דרך פתיחת מהצד הימיני, במרווח בין הצלעות, בד"כ אף ללא שבר בעצמות. בנתוחים של המסתם המיטרלי החתך הוא בקוו כפל השד, ובעצם מוסתר לגמרי.כול שלושת מסתמי הלב הדורשים ניתוחים, האאורטלי, המיטרלי והטריקוספדלי ניתנים לניתוח בגישה זו, וכן ניתוח לסגירת פתח בין העליות. היות ורק מנתחים מועטים מיומנים בשיטה זו, הרי שחולה העומד לפני ניתוח מסתם צריך להתעניין אצל אחד מהם, כי מנתחים אחרים עלולים להטות אותו מראש מדרך זו. כול חולה מסתם (וגם פתח בין העליות) הזקוק לניתוח יכול להינתח בשיטה זו. בד"כ אין צורך בתשלום נוסף.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח