לפני החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/10/2009 | 13:41 | מאת: רוני ל.

אבי (בן 73 )אמור לעבור החלפת מסתם,נאמר לנו שהוא צריך לעבור צנתור לפני הניתוח. האם ניתן לעבור צינתור ורטואלי במקום הצינתור הפולשני, בכדי לצמצם את הסכנות ואי הנוחות והסבל הקשורים לצנתור.? בתודה מראש

בגיל 73, הצינטור אמור להדגים את העורקים הכליליים,שמא יש חסימה במי מהם. אם תמצא, יוסיפו לניתוח שלב של ביצוע מעקפים, לפי הממצאים. הצינטור הוא תהליך פולשני, ויש דרך להמנע ממנו בחלק מהחולים על ידי ביצוע צינטור וירטואלי: Angioscan . בבדיקה זו ניתו לקבוע בסבירות גבוהה, כמעט בודאות, שאין לחולה מחלה כלילית- בכחצי מהחולים. המחצית השנייה תזדקק לעבור אחרי הצינטור הוירטואלי גם צינטור רגיל, עקב מידע לא מלא.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח