מדוע אחוז הזיהומים בהחלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/10/2009 | 12:36 | מאת: אליהו

אורטלי זניח? הרי פתיחת בית החזה הינה בדיוק כמו ניתוח מעקפים בשניהם מנסרים את עצם בית החזה ויש מלא תפרים? אז אפשר לחטוף זיהום בעצם או בתפרים?

פתיחת החזה היא זהה בד"כ , אם כי אני למשל מבצע 90% מניתוחי המסתם האאורטלי בגישה זעיר פולשנית, ואז החשש מזיהום יורד עוד יותר.בניתוח מסתם אאורטלי שאינו משולב בניתוח מעקפים, הרי אין נזק נוסף לעצם החזה. בניתוח מעקפים יש שני גורמים המשפיעים על שכיחות הזיהומים: האחד,הצורך בעורקי החזה הקדמיים לצורך ביצוע המעקפים. משני צדי עצם החזה, לכול אורכה, יש עורק המזין אותה,אלה עורקי החזה הקדמיים- הממריות. עורקים אלה אחראים לרוב אספקת הדם של העצם. כאשר מנתקים אותם מעצם החזה, העצם סובלת מחוסר קשה בהזנת הדם אליה, מצב בו יכולתה להתמודד עם מזהם יורד.השני, מדובר באוכלוסית חולים אחרת. רוב החולים העוברים ניתוחי מעקפים סובלים מסכרת, גלויה או סמויה, מה שפוגע ביכולתם להתמודד עם מזהם

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח