ניתוח מעקפים + החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

05/06/2010 | 10:33 | מאת: קטי

פרופ סמולינסקי שלום רב! סבתי בת 81 לאחר שבועיים אשפוז בסורוקה הומלץ ניתוח מעקפים+ החלפת מסתם אורטלי. שוחררה לביתה, מחכים לתאריך ניתוח בסורוקה בעוד כשבועיים. הומלץ להפסיק קומדין ולהישאר עם פלוויקס עד 5 ימים נפני הניתוח, האם זה בסדר??? כמו כן רציתי לבקש המלצה למנתח לב/בית חולים מנוסים בניתוחים מהסוג הזה. איך אפשר לפנות ומה הוא זמן המתנה לניתוח כזה? אני מאוד חוששת מניתוח בסורוקה כי סבתי מאוד מבוגרת תודה מראש

לקטי השלומות, אכן ניתוח גדול ומרכב, אך בהחלט לא נדיר כיום בניתוחי לב. יש עדיפות כמובן לבחור במנתח מאוד מנוסה לניתוח כזה. ההפסקה של הקומדין לא ברורה. למה בכלל מקבלת קומדין? התחלת הפלאוויקס לא ברורה: הפלאוויקס גורם לדימומים בניתוח הרבה יותר מהקומדין. בי"ח סורוקה בב"ש נחשב טוב, ויש שם אף מחלקה פעילה לניתוחי לב. בחירת מנתח בבית חולים ציבורי עדיין אסורה ולא קיימת. אם יש לאימה ביטוח משלים(כמו כללית מושלם, מכבי מגן וכ"ו) ניתן לעשות בחירת מנתח בבי"ח המרשה לכך. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח