ניתוח מעקפים שני

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

20/10/2009 | 22:30 | מאת: בת מוטרדת

שלום רב , אבי בן 63 אמור להכנס לניתוח מעקפים בסורוקה (3 מעקפים) בפעם השניה. את הניתוח הראשון עשה לפני 25 שנה . אני חוששת מאד מהניתוח הקרוב . האם הסיכון הוא כמו בניתוח מעקפים ראשון או שדרגת הסיכון עולה ? האם ישנם אחוזי הצלחה גבוהים בניתוח מעקפים שני ? ת ו ד ה !!!

לבת המוטרדת השלומות, אכן, ניתוח לב הוא נושא מטריד, במיוחד אם אתה עצמך או מישהו היקר לך צריך לעבור אותו, ועוד יותר בניתוח חוזר.אלא שכיום במרכזים טובים הסיכון בניתוח מעקפים ראשון הוא פחות מאחוז אחד, ובניתוח מעקפים שני מעט יותר- שניים שלושה אחוזים.יש לזכור: אם עברו כבר 25 שנים מאז הניתוח הראשון, אזי האב 25 שנים מבוגר יותר, והגיל המתקדם מוסיף לסיכון. מאידך ב-25 השנים האחרונות גם רמת הכירורגיה הכלילית השתפרה. כמו כן הסיכון משפע גם מנושאים נוספים, כמו תפקוד הלב, מחלות נלוות, ואיכות המנתח. בסופו של המאזן, יש לזכור שהניתוח נועד להאריך את חייו,וכי הסיכון בניתוח בידיו של מנתח מיומן קטן יותר מהסיכון בלא לעבור ניתוח.כך:שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח