אי ספיקת לב - דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

28/12/2009 | 17:19 | מאת: גדי

שלום רב אבי בן 59, אובחן לסובל מאי ספיקת לב בדרגה גבוהה (בין 3-4) במסמכים הרפואיים צויין כי יש סיכון גבוה בביצוע ניתוח מעקפים וניתוח זה אפשרי באמצעות מכשיר תומך מסויים שנמצא במספר בתי חולים בארץ. וצוין גם אפשרות למועמדות להשתלת לב כעת הוא בביתו ומטופל בטיפול תרופתי אשר מטיב את מצבו שאלותי הן: 1. האם כדאי להמתין ולחכות ל"חיזוק הלב" ע"י הטיפול התרופתי טרם ביצוע ניתוח מעקפים והאם תוכלו להמליץ לי על מנתחים 2. האם לאור הסיכון שבניתוח יכול מנתח לסרב לנתחו (למרות שהחולה מעוניין בכך)? 3. האם כדאי לשמוע מספר דעות באשר לאפשרויות לניתוח. 4. במידה ולא מבצעים ניתוח מהי התוחלת החיים הצפויה לו בהנחה שממשיך טיפול תרופתי. 5. האם יש אופציות אחרות. אשמח לתשובתכם בהקדם שכן אנו מרגישים אובדי עצות ודואגים לגורלו תודה רבה

לגדי השלומות, אי ספיקת לב אינה מהווה בד"כ התוויה לניתוח מעקפים. חסר הרבה מידע בצורה שאתה מציג את הבעיה של אביך: למה יש לו אי ספיקת לב? האם במבחני חיוניות של שארית שריר הלב שלו יש עדות לחוסר באספקת דם ללב?(Myocardial viability test ). האם יש אי ספיקה של המסתם המיטרלי? ועוד. כך שאין אפשרות לענות לך ללא הצגה מסודרת של כול החומר הרפואי שלו. בברכה ובהצלחה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח