מסתמים ביולוגיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

20/04/2014 | 15:48 | מאת: מירה

אני אמורה לעבור החלפת מסתמים אאורטלי ומיטרלי בניתוח לב פתוח. הומלץ לי להחליף למסתמים ביולוגיים. ידוע לי שמסתם ביולוגי מקורו מפרה (עגל) או מחזיר האם יש ניסיון שונה בין שניהם, מה ההבדל בינהם? האם האחד עדיף על האחר?

למירה השלומאין הבדל משמעותי, הניחות, שאלתך טובה אך מורכבת. "הומלץ לי להחליף למסתמים ביולוגיים": לא ציינת בת כמה את. לטווח של שנים ארוכות, יש יתרון למסתמים מכאניים, במיוחד בעמדה מיטרלית. היתרון העקרי של מסתמים ביולוגים, זה שלא צריך קומדין, נופל לעיתים קרובות עקב אירועים של פרפור עליות, המחייבים קומדין בכול אופן. מאידך, המסתמים הביולוגים, לאחר שיתבלו, יוחלפו מן הסתם בפרוצדורה של צינטור, ולא ניתוח לב פתוח חוזר (למרות שגם הסיכון בניתוח חוזר נמוך). לגבי עצם שאלתך, מסתמים ממקור חזיר וממקור עגל טובים באותה המידה. כול יצרן משבח את מרכולתו. יתרון בסימן שאלה של המסתמים ממקור עגל הוא שזווית עמודי השלד שלהם היא זוית ישרה כנגד מישור המסתם, כנגד התכנסות של עמודי התמיכה בתותבים ממקור חזיר. נקודה זו עשויה להוות יתרון להחלפה בצינטור שנים מאוחר יותר, למסתמים ממקור עגל. להסברים נוספים את מוזמנת למרפאתי באסותא, קרדיוהיל. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח