ניתוח החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

03/04/2014 | 18:36 | מאת: יריב יוסף

שלום רב, אבי צריך לעבור ניתוח להחלפת מסתם. לאחר קריאה בנושא, הבנתי שיש צורך לחבר את העורק הראשי בעזרת קנולה למכונת לב ריאה. עוד הבנתי שיש 3 סוגי קנולות עם אורך טיפ שונה. שאלתי היא כיצד קובע המנתח באיזה קנולה עם אורך טיפ להשתמש בחיבור לעורק?היות שטיפ לא מתאים יכול לגרום לפיצוץ העורק. תודה ובברכה יריב יוסף

למר יריב יוסף השלומות, אני מבין שיש לך גישה טכנית בריאה, וזה מבורך. יש אין ספור שלבים בניתוח לב, בהם המנתח צריך לקבל החלטה. בגלל זה יש חשיבות לבחור מנתח מנוסה. לאחר שבחרת בו, הנח לו לקבל את ההחלטות בכול צומת. זה תפקידו, ולזה הוא הוכשר. אתה מוזמן למרפאתי בקרדיוהיל, אסותא, לקבלת הסברים נוספים. בברכה, פרופ' ארם סמולינסקי

27/04/2014 | 11:53 | מאת: יריב יוסף

שלום פרופ' ארם סמולינסקי לצערי אבי נפטר מתהליך זה (לדברי הצוות המנתח) ויכול להיות שזאת גם לא האמת. יריב יוסף

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח