המעקפים נסתמו אחרי חודש

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

06/03/2014 | 12:45 | מאת: אלי

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח מעקפים: LIMA עם T-Graft לדיאגונלי וקצה לקידמי יורד. RIMA למרגינלי. אחרי כחודש התחלתי לחוש רע עם כאבים בחזה במאמץ. בצינתור נוסף התברר שיש חסימה מלאה ב-LIMA היורד מתחת ל-T-Graft וחסימה חלקית לכיוון החיבור לדיאגונלי. כמו כן הצרויות ב-RIMA. שאלתי: מה יכולה להיות הסיבה לחסימות הללו? האם יש דרך לטפל בהן?

לאלי השלומות, מה שאתה מתאר זה בהחלט לא שכיח. דווקא העורקים הממריים בד"כ לא נסתמים, אך לכול כלל יש את היוצא מהכלל. מה שאתה מתאר זה הצרויות בשני העורקים הממריים, במספר מקומות. כוונים אפשריים להסבר יכולים להיות במספר מנגנונים. האחד: תגובת של תגובת הצטלקות רקמה מוגזמת באיזורי החיתוכים והתפירה באיזורי ההשקות, המביאים לתהליך זה. זאת בעייה נדירה, אך קשה לאבחון ואיני מכיר טיפול ספציפי לה.מנגנון שני יכול להיות בעייה טכנית בתפירה באזורי ההשקה. סך הכול אתה מתאר מצב נדיר, כי הוא מערב את שני העורקים הממריים, ללא שיש קשר ביניהם, כך שסביר להניח שמדובר בבעיה הראשונה. אתה מוזמן להגיע עם שני הצינטורים, לפני ואחרי הניתוח, לייעוץ במרפאת קרדיוהיל באסותא, טל: 03-7644142. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח