ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

19/09/2013 | 07:15 | מאת: גידי

שלום.הושתלו לי 5 מעקפים .3 עורקים מבית החזה ,2 ורידים מהרגל .הבנתי שאין תוחלת חיים גדולה ל 2הורידים מהרגל ,ונאמר לי עיי המנתח כי 2 הורידים שהושתלו לי הם לגיבוי ,לאחר שבניתוח הראשון ,חל סיבוך ודימום תוך גופי ,ובניתוח השני הושתלו לי הורידים .לאור הידע הרפואי שורידים מחזיקים פחות זמן עד 15 שנה .ואילו העורקים הרבה יותר .מה הולך לקרות איתי .אני בן 60 ,ספורטאי באופן קבוע עשרות שנים .תודה

תודה על פנייתך. אכן שאלה במקומה. התשובה מבוססת על הניסיון שהצטבר בנושא וסקירות מכול העולם. 1) היתרון המוחלט של המעקפים העורקיים הוכח במעקפים לעורק הקדמי היורד, בעורקים אחרים היתרון שלו בספק. היות ויש לך כבר שני מעקפים עורקיים, אתה מוגן בצורה טובה.2) כיום, כאשר כול האנשים שעברו ניתוחי מעקפים מטופלים בתרופות להורדת שומנים בדם , הסטטינים, נראה שגם המעקפים הורידיים שורדים טוב יותר.3) יש לך סיכוי טוב מאוד לשרוד עם הנתונים שסיפקת. באם יהיו בעיות בכא, אפשר יהיה גם בעתיד לפתור לך בעיות בצורה פולשנית. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח