ניתוחי לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

09/11/2009 | 20:12 | מאת: אורח

פרופ' ארם ק. סמולינסקי שלום, להבנתי כיום כרוטינה לפני ניתוחי לב מבצעים צינתור לב . האם בדיקת צינתור דרך המפשעה הינה בטוחה ? לאחר פתיחת העורק וסגירתו האיזור מבריא לחלוטין ? כאשר מבוצע ניתוח לב בשיטה החדשה (שיטת ניתוחי הלב פתוח הזעיר פולשניים ) , האם פותחים שוב את אותו חתך במפסעה שנעשה בצינתור לצורך חיבור מכונת לב ריאה או שמבצעים חתך חדש ע"מ לא לפגוע שוב בעורק ? אודה מראש על תשובתך בנושא .

לגבי הסיכון בצינטור דרך המפשעה יש לשאול את המבצע זאת- הקרדיולוג הפולשני. הסיכון בכ"א קטן מאוד, למרות שמדווחים גם סיבוכים. בניתוחי לב זעיר פולשניים מדובר על ניתוחי מסתמים בד"כ. שם אפשר אף להסתפק בהכנה על ידי צינטור וירטואלי ב- CT כדי להדגים את העורקים הכליליים( זאת בדיקה לא פולשנית וללא דיקור של העורק).בניתוחים זעיר פולשניים לא בהכרח פותחים מפשעה.

21/11/2009 | 01:42 | מאת: אורח

פרופ' ארם ק. סמולינסקי שלום, בהמשך לתשובתך, במידה ולא פותחים מפסעה,איך מתבצע החיבור למכונת לב ריאה ? קראתי מאמר שלך שמתאר טכניקות שונות לתיקון מסתם מיטרלי, בהתאם למה נקבע סוג התיקון והאם הוא מתוכנן מראש או ניקבע במהלך הניתוח ? בתודה מראש .

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח