מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

08/12/2011 | 01:18 | מאת: זיוה

אמי בת 78, סובלת מהיצרות במסתם האורטלי. בבדיקת אקו שנערכה לפני כארבעה חודשים ,נמדדה היצרות 0.6.קושי בפתיחת העלים. בימים האחרונים היא חשה עייפות רבה . אתמול חשה בסחרחורת ובקוצר נשימה - מה עלינו לעשות? ברקע : סרטן שד - עברה כריתת שדיים , טופלה בכימותרפיה והקרנות. נכון לעכשיו המחלה איננה פעילה.

לזיוה השלומות, לפי דבריך יש לאימך היצרות קשה מאוד של המסתם האאורטלי, והיא אף סובלת מזה מאוד.הטיפול הינו החלפת מסתם. הקרדיולוג המטפל יפנה אותה מן הסתם לצינטור אבחנתי(להדגמת העורקים הכליליים זה שהיה לה סרטן שד לא משפיע על ההמלצות או על הסיכון, שאינו גדול, וקטן בהרבה מאשר בהימנעות מניתוח. בברכה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח