ניתוח החלפתמסתם בצינטור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

31/10/2009 | 10:21 | מאת: שירה

שלום מחפשת המלצה על המנתח עם הכי הרבה ניסיון להחפת מסתם אורטאלי בצינטור. האם הסיכונים שווים מול ניתוח לב פתוח? תודה

"ניתוח החלפת מסתם בצינטור" אינו ניתוח, זה צינטור, וככזה הוא מבוצע על ידי קרדיולוגים התמחים בקרדיולוגיה פולשנית.החלפת המסתם דרך חוד הלב, שהיא נקודת מעבר בין המנתח והקרדיולוג, נעשית על ידי צוות מעורב. כמנתח שאינו מעורב בקרדיולוגיה הפולשנית, לא אני האיש לשאול אותו על האנשים המומלצים בעולם כולו. יחד עם זאת, יש להדגיש שהחלפת המסתם האאורטלי בצינטור מיועדת בשלב זה רק לחולים שהסיכון הניתוחי לגביהם גבוה ביותר. גם המסתם המושתל, אינו המסתם ביולוגי המוכר כיום, ולו תוחלת שרידות גבוהה.איננו יודעים כמה זמן מסתם כזה ישרוד בגוף.חלק לא קטן מהחולים המתייעצים עם הקרדיולוגים הפולשניים, מופנה על ידם בכל זאת לניתוח.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח