ניתוח מסתם אורטלי עוד שבועיים ,תשובה דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

29/10/2011 | 18:16 | מאת: חזי 48

הוחלט סופי להחליף מסתם אורטלי עוד שבועים האם כדאי לבחור מסתם ביולוגי שלא צריך קומדין וכמה זמן הוא יחזיק,האם בגילי 48 ללא מחלות נוספות וכושר גופני טוב יש סיכוי להחלמה מהירה האם יש חידושים לגבי מסתם מכני שלא צריך תרופות מה לגבי ON-X האם אתה ממליץ אני מוכן לעשות ניתוח נוסף אם זה יהיה בעוד 20 שנה

לחזי 48 השלומות, נראה שהינך בן 48, זקוק להחלפת מסתם אאורטלי, קבלת את כול ההסברים, וגילית שקשה להחליט, כי ההמלצות אינן חד משמעיות. יש פנים לכאן ןלכאן. אז זהו, זה פשוט מצב העניינים היום. יש פנים לכאן ולכאן, יש מידע בדוק עם מעקב אמין לטווח ממושך(השתלת מסתמים), ויש מידע אמין עם מעקב קצר ביותר (השתלת מסתם בצינטור), יש מסתמים מכאניים שאולי לא יזדקקו לקומדין, ובכלל: קומדין הוא אבי אבות הטומעה. נכון להיום: ההמלצה הבסיסית לאיש בן 48 היא מסתם מכאני. כול השאר זה אופציה, עם הרבה Wishful Thinking .בין המסתמים המכאניים מסתם ה- On-X נושא בחובו סיכוי להפסקת קומדין. מאידך: לקומדין היום יש come back, והוא כבר לא ממש מוקצה. בסדרות הקיימות של מעקב ארוך טווח לחיות של חולים עם מסתם ביולוגי כנגד מסתם מכאני, יש יתרון לחולים שקבלו מסתם מכאני.כך שבגילך, הייתי עדיין ממליץ על מסתם מכאני. בהצלחה! פרופסור ארם סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח