c.t. אנג'יו- קרדיאק גייטינג

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

29/10/2009 | 14:59 | מאת: yves

. רקע בקצרה - בן 50 ,סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 . אוטם שריר הלב ובעקבותיו ,ניתוח 3 מעקפים בשנת 2006 , סובל מטרשת עורקים, סכרת, כולסטרול- מטופל בקרטיה,1.25 טריטייס, 1.25 קרדילוק(חצי כדור)40 ליפיטור, לוסק וכדור גלוקומין אחת ליום .מאוזן בד"כ , l.d.l 72 סה"כ במצב טוב . באפריל 2007 עשיתי את הרשום בנדון עקב חשש לטרומבוס באאורטה העולה . תוצאת הבדיקה הראתה שהטרומבוס שטוח ונראה מאורגן . מאז עשיתי אין ספור בדיקות אקו לב אשר היו תקינות .כמובן שאחרי הניתוח גם עשיתי ארגומטריה ומיפוי לב שגם הם היו תקינות . שאלתי היא ,האם לא כדי לי אחרי 3.5 שנים מאז הניתוח לעשות שוב את הסי-טי שבנדון כדי לדעת מה מצב העורקים נכון להיום ? (לצערי אני לא יכול לעשות מיפוי לב בגלל הארגומטריה שאני צריך לעשות בבדיקה ,בגלל הסתימה העורקית ברגל שמאל אשר במבחן "ברוס" עם השיפוע, גורמת לרגל להירדם ולכאוב . לצערי החלופה של הגברת הדופק באופן מלאכותי עושה לי רע וגורם לי לסחרחורות )- לתשובתך אודה .

ל- YVES השלום, שאלתך במקום!אם נניח שמאז הניתוח ניסתמו חלק מהמעקפים( לא שכיח, אך נניח), הרי בנוכחות סכרת אתה עלול לא תרגיש תעוקה(או סימנים אחרים) שיזהירו אותך מהרעת המצב.אי היכולת לאבחן סבל בלב ללא מיפוי חוזר או אקו דובוטאמין אצלך נוטלת מאתנו את היכולת לברר סבל של הלב, גם כאשר אתה לא חש בו.אתה צעיר, בן 50,ורוצה להקדים אבחנה וטיפול למכה שעלולה לפגוע בך. כדי לאבחן האם יש עדיין קריש דופני באאורטה, הרי בדיקות ה- CT והאקו יתנו תשובות. כדי לוודא שהמעקפים פתוחים, ושאין חסימות נוספות, המומץ אצלך במקום ראשון צינטור רגיל להדגמת העורקים והמעקפים. העיניין הוא שנשמע לפי דבריך שאתה מטופל טוב. משופע בבדיקות. אם אינך סובל, וכבר עברת את רוב הבדיקות, האם מרווח של שלוש שנים הוא לא מקדם מידי? הייתי מתייעץ בקשר לזה גם עם הקרדיולוג שלך.

01/11/2009 | 10:39 | מאת: yves

לא מובן לי דבר אחד, אתה שולל בדיקת c.t בעיקר בגלל חומרי ניגוד העלולים לגרום לנזק עתידי ! ומה אם במשך הזמן העורקים יחלו להיסתם . הרי בדיקות דם תקינות ואקו לב תקין לא מבטיחות לי שאין בעיה בעורקים .כמו שכתבתי במקור , בשנת 2001 היתה לי סתימה עורקית ברגל שמאל. מכאן התחלתי תזונה נכונה+ תרופות+ ספורט (ללא בדיקות מיפויים וסי.טי למינהם)דבר אשר לא מנה ממני ללקות בשנת 2006 באוטם שריר הלב ובעקבותיו ניתוח 3 מעקפים . כלומר-לפי הבנתי אם הייתי כן עושה מיפויים וסי.טי. בין השנים האלו, יכול להיות שהיו מוצאים את העורקים ,אומנם בשלבי סתימה ואולי הייתי צריך לעשות רק צנתורים והייתי חוסך ניתוח? למה בעצם לחכות שארגיש רע ? למה לא לעשות טיפול מונע וכן לעשות סי.טי כדי למנוע סיבוך ? לתשובתך אודה .

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח