ניתוח דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

06/07/2011 | 11:38 | מאת: ציון הלא תשאלי

שלום רב. אני חולה מרפן, וצריך להתנתח משום שיש הרחבה של שורש האורטה, ללא קרעים וללא חבלות נוספות. הגדילה של העורק חצי סנטימטר בחצי שנה. כרגע 5.1 לא סובל מכאבים, אבא שלי היה כמוני והוא נפטר. אני מועמד לניתוח בשני בתי חולים. אני רוצה להבין מבחינת כמות הניסיון שיש לבית החולים תל השומר, האם הניתוח המסויים הזה , אם יבוצע בבית חולים תל השומר, האם הסיכוי הוא גדול יותר לטובה בגלל שיש יותר ניסיון, וכמובן ישנה גם מרפאת המרפן וההתמחות בתסמונת. האם ניתוח בבית חולים אחר, כשהניסיון הוא קטן יותר, אולם הם יזמנו לניתוח מומחה מחוץ לארץ שיש לו ניסיון רב, היכן גדולים יותר הסיכויים שלי והאם יש מקום לחשש כי מקום אחד הוא פחות טוב מהאחר בגלל שהניסיון הוא לא מספיק גדול? אין כאן שיקול בין מנתחים, אלא יש כאן שיקול למי יש יותר ניסיון. אבקש תשובה.

לציון הלא תשאלי השלומות, נושא הניתוחים באנשים עם תסמונת מרפן מוכר היטב למעט מנתחים.יש למשל חשיבות ליכולת של המנתח שתבחר לבסוף לקבל את ההחלטות הנכונות והחשובות עבורך מאוד, כמו האם אפשר בניתוח להחליף את האאורטה ללא החלפת המסתם האאורטלי(valve sparing operation), האם ההחלפה תכלול גם את הקשת, שמירה על המוח בעת הניתוח, ועוד. את הנושא הזה אני אישית פיתחתי בארץ, בתל השומר, ומאז יש שם את המרפאה שציינת וציבור מנותחים לא קטן.גם כיום יש שם לפחות מנתח אחד המכיר את הנושא. גם בבי"ח בילינסון יש כיום את הידע,הניסיון, ולפחות מנתח אחד המכיר את הנושא. בשני המקרים אין לבניין בית החולים ולמרפאות שום השפעה על איכות הניתוח, רק לניסיון והידע המצטבר של המנתח והצוות שלו . יש בארץ כיום לפחות שלושה מנתחים המתמצאים היטב בנושא ולא יוושעו מתוספת של מנתח מחו"ל. יש לזכור גם ש"מידי הרבה טבחים מקדיחים את הקדרה", ולא הייתי מציע לך להיות שפן ניסיון ליחסי הציבור של בית חולים זה או אחר, המנסה להיבנות על יוקרה שאין לו.המנתח מחו"ל תלוי גם בכול המערכת מסביבו שאינה מוכרת לו בהכרח, הוא לא מגיע עם הצוות שלו:לא העוזרים שלו,לא המרדים עימו הוא רגיל לעבוד, ולא יחידת הטיפול נימרץ שלו. לעוד מידע אתה יכול לקבוע פגישה עימי דרך מרכז זימון תורים של אסותא, 037644444 . בהצלחה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח