היצרות מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

14/03/2011 | 12:59 | מאת: טלי

לדר' ארם סמולינסקי שלום רב! יש לי היצרות מסתם אאורטלי קשה ( 0.8 סמ"ר ) עם מפלי לחצים: המקסימלי 50 והממוצע 30 מה זה אומר? מפלי לחצים בדרגה קשה או בינונית? האם מספר של מפלי לחצים גם משפיע על דרגת היצרות של המסתם? האם זה משפר את המצב? איזה מפלי לחצים נחשבים קשים? ואם משפר מצב גם דברים הבאים: חדר שמאול: בגודל תקין אאורטה - בגודל תקין דלף אאורטלי: קל ************************ רציתי גם לציין שאני ללא תלונות וסימפטומים: ******************************************* ( אני ללא אבדן הכרה, ללא כאבים בחזה, ללא תועקת לב וללא קוצר נשימה ). לפני שנה עברתי צנתור ושמו לי 2 סטנדים. *** מה דחיפות ניתוח להחלפת המסתם? ניתן להמתין עוד חצי שנה - שנה אם אמשיך להרגיש טוב? *** מה סיכון להיצרות אארטלית ללא סימפטומים ווללא הרחבת חדש שמאול ( כמו שאצלי ) מול סיכון של ניתוח החלפת המסתם? ( אם אדם מרגיש טוב )? בתודה מראש שוב ובברכת יום מקסים! טלי

לטלי השלומות, ממוצע מפל לחצים של 30 ממ"כ אינו נחשב עדיין להתוויה לניתוח, בחולה אה- תסמיני. הייתי מציע גם בדיקת אקו המאמץ, לוודא שגם בזמן מאמף הלב מתפקד היטב, ויש לו את הרזרבות המתאימות. לפי התאור שלך אין עדיין דחיפות הסטרית בניתוח. את מציינת שיש לך גם מחלת עורקים כליליים, ושחדר שמאל בגודל תקין, אך לא ציינת אם גם תפקודו תקין. לחישוב הסיכון בניתוח לב להחלפת המסתם האאורטלי(ואולי גם תוספת מעקפים לעורקים הכליליים)יש לדעת את הגיל, תפקוד חדר שמאל, מעורבות של מערכות אחרות (ריאות, כיליה, כבד, ועוד מחלות נלוות). הסיכון נע מכשני אחוז , ומעלה, תלוי בשאר הגורמים ובמנתח. בברכה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח