המלצות לגבי ניתוח לב בתינוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

02/02/2011 | 18:44 | מאת: מ

שלום, אני בהריון תאומים. לאחד מהם הודגם Tetralogy of Fallot With Absent Pulmonary Valve עורק ריאה ימני רחב. לא הודגם בברור עורק ריאה שמאלי, שהיה צפוי להיות אף הוא מורחב. יש סיכוי קטן שהוא אינו מחובר לעורק ריאה ראשי שמוצאו מאאורטה או מסעיף שלו, או שאינו קיים. נמסר לנו שאנומליה של עורק ריאה שמאלי עלולה להקשות על טיפול ניתוחי בילד. שאלתי - היכן ואצל מי מומלץ לנתח לאחר הלידה? האם בארץ יש די נסיון בתיקון מום מסוג זה?

אכן בעייה קשה ביותר. אני מציע להתייעץ עם קרדיולוג ילדים מנוסה: באסותא ישנו ד"ר הגש, שהוא גם הראשון עימו הייתי מתייעץ.

13/03/2011 | 19:06 | מאת: עמי נחום ברבר

במידה ותירצו להרגיש שאתם לא לבד ברגעים מאתגרים אלו,פנו אלינו, מ"ס הפלאפון שלנו-0572777177

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח