מבקשת מידע

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

26/01/2011 | 19:18 | מאת: hanan

יש לי כמה שאלות בקשר לניתוח לב פתוח לסגירת ASD ויחבור ורידי ריאה למקום נורמלי :- 1. איך אתם מחברים את הורידים למקום הנכון ,על ידי תפרים ?? 2. האם תפרים אלה נשארים לכל החיים?? 3. איך אפשר להסתובב בימים ראשונים של הניתוח ועדיין צלעות החזה לא נלחמות אפילו איך להתקלח ?!!! 4. כשתופרים את העור בסיום הניתוח התפרים האלה ישארו כך כל החיים??!!

השלומות, 1)את ורידי הריאה לא מנתקים ומחברים מחדש למקום הנכון. בתוך חלל העלייה והוריד הנבוב העליון(בד"כ) תופרים מעין מרזב המסיט את זרימת הדם מורידי הריאה אל העלייה השמאלית, לשם היו אמורים להתנקז.החומר ממנו ה"מרזב" הזה עשוי יכול להיות פיסה מקרום הלב,"כפורת הלב", הפריקרד, פיסה מיריעת חוחר סינטטי כמו גורטקס, או פיסת מריקרד עגל שעבר עיבוד.הרקמה הזו נתפרת למקומה עם חוט ומחט (נשמע פרימיטבי, מה?). 2)החוט הוא מסוג שאינו מתכלה. 3) עובדה, אפשר. בימים הראשונים לא כול כך נעים, אך לא נורא. לאחר יומיים שלושה כבר מתקלחים.כבר מקודם מתרחצים בעזרת האח/ות.

המשך: 4) התפר לעור הוא בד"כ תפר נסתר, דהיינו, לא רואים אותו. הוא מסוג הנספג בגוף ונעלם תוך מספר שבועות. פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח