תוצאות הצינתור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

04/01/2011 | 18:39 | מאת: רואן

שלום רב. עברתי צינתור אבחנתי לפני יומיים ולהלן התוצאות :- הרחבה קלה של לב ימני. חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית. חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית. קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית. partial anomalous pulmonary venous connection Artial septal defect sinus venosus type בבקשה יש לי כמה שאלות :- 1. האם במצב כזה יכולים לבצע ניתוח לב פתוח דרך החזה הימני?? 2. האם לאחר הניתוח יש סיכוי לחזור אותו מצב?? 3. האם זה מפריע כשיש שני ורידים נבובים עליונים?? 4. האם מצב זה עושה קוצר נשימה ועייפות יתר ..?? 5. אם לא תוקן מצב זה מה יקרה בשנים הבאים?? תודה מראש

לרואן השלומות, 1) ניתן לבצע את הניתוח דרך בית החזה הימיני, אך רק מיעוט המנתחים מנוסה בגישה זו. 2) אחרי הניתוח זרימת הדם נהיית נורמלית, והמצב אינו חוזר לקדמותו. 3)לא. 4) כן. 5) יש המשך התרחבות של הלב, עולה שכיחות הפרעות קצב עלייתיות, ויש עלייה הדרגתית בלחץ הדם בעורקי הריאות. ס?ה: לא טוב, צריך לטפל הבשורה הטובה היא שזה ניתוח חד פעמי, טיפול לכול החיים, ולא נחשב ניתוח מסובך במיוחד. תהי בריאה, תהי אופטימית, ובהצלחה! פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח