ניתוח מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

02/01/2011 | 19:58 | מאת: אורה

האם במהלך רגיל של ניתוח להחלפת המסתם החולה מקבל מנות דם? מה הסיכונים כאשר במהלך הניתוח החולה דימם מהעורק הראשי? תודה

לאורה השלומות, במהלך ניתוח מסתם רגיל במבוגר אין בד? כ צורך לתת דם. אם החולה הגיע לניתוח עם אנאמיה/ ספירה נמוכה, יש סיכוי ניכר שיזקק לדם , מנה או שתיים, במהלך הניתוח או באישפוז. קרע באאורטה זה סיבוך, שעד שמשתלטים עליו עלול להיות איבוד דם ניכר , ואז משתמשים ביותר מנות. בברכה, ובריאות פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח