כריתת שד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

30/11/2015 | 06:32 | מאת: רותג

שלום לך.. אני בת 31.. ביולי האחרון גיליתי סרטן בשד שמאל.. תוצאות הממוגרפיה היו הסתיידויות עדינות בחלק פנימי מרכזי על פני שטח של 5.5 על 4. ובאולטרסאונד הודגמו שלושה גושים סמוכים ומעורבים זה בזה ממאירים אחד מהם פולשני.. ב- mri: בחלק פנימי מרכזי ועליון אזור האדרה נרחב במימדים 2.5x4.5 סמ. התחלתי טיפול כימותרפי בתחילת ספטמבר ac taxol.. לפני יומיים הייתי אצל האונקולוגית.. היא ממליצה על ניתוח כריתה מלאה.. היא טוענת אפילו אם הגוש התקמט או הסתלק יש לבצע כריתה מלאה בכל זאת כי האזור הזה הוא אזור של הסתיידויות רחב.. היום עשיתי אולטרסאונד חדש, אין ממצאים חריגים.. כנראה הגבתי ב 100%לטיפול.. פשוט לא אובחן שום גוש בשד שמאל.. האם עדיין יש מקום לדבר על כריתה מלאה,,??? מה הקשר בין הסתיידויות לכריתה מלאה? האם שווה לבצע ממוגרפיה חוזרת לראות מה מצב ההסתיידויות מכיוון שבאולטרסאונד לא רואים אותם?? תודה לך..

רותם יקרה, הקף הכריתה לאחר תגובה לטיפול נאואדגוונטי הוא נושא שעדיין אין עליו הסכמה. יש להפנות השאלה לכירורג שד או לאונקולוג נוסף ולא לפלסטיקאי. אם אינך שלמה עם עצת האונקולוג פני לחוות דעת נוספת. בהצלחה!

מנהל פורום שחזור שד