ניפוח מותחן

דיון מתוך פורום  שחזור שד

11/11/2013 | 11:40 | מאת: אלונה

שלום רב עברתי כריתת שד ימין ושחזור באמצעת מותחןולאחר מכן טיפולי קרינה לדופן שד ימין ובית השחי. כרגע אני בשלבים האחרונים של ניפוח המותחן. בפעם האחרונה שנופח המותחן חשתי כאבים עזים שלא נתקלתי בהם בעבר. אני אמורה לעבור שני ניפוחים נוספים לפני ניתוח ההחלפה ואני חוששת מזה. מה הסיבה לכאבים העזים? איך ניתן לבדוק אם יש פגיעה בשתל הזמני? בברכה אלונה

הי אלונה, הכאבים שאת מתארת הם שכיחים לאחר ניפוח בשד שהוקרן. מקורם בד"כ בקופסית שנוצרת סביב המותחן שנעשית מכווצת ונוקשה בעקבות ההקרנות. להערכתי, אין נזק למותחן כתוצאה מההקרנות אך קיים סיכון שבגלל התכווצות הקופסית התוצאה האסתטית של השחזור תהיה ירודה. במצב כזה הטיפול המוצע הוא בדרך כלל שחזור מרקמות שלך, מהבטן או מהגב. התייעצי עם הפלסטיקאי המטפל בך. בהצלחה!!

מנהל פורום שחזור שד