שאלות לגבי כריתה מונעת של השדיים

דיון מתוך פורום  שחזור שד

12/08/2013 | 22:30 | מאת: תמר

שלום נשאית BRCA1 . בת 27 שוקלת לבצע הניתוח. א. האם כריתה מניעתית מניבה תוצאות שחזור אסתטיות יותר משחזור שד לאחר שנתגלה בו סרטן? ב. האם ניתן לציין שמות של רופאים מומלצים שעובדים עם קופת חולים כללית? תודה

הי תמר, לעניות דעתי, שחזור שד לאחר כריתה מניעתית יכול לתת תוצאות אסתטיות טובות יותר משחזור לאחר כריתה טיפולית. בכריתה מניעתית ניתן פעמים רבות לשמר הפטמה, מה שלא מקובל לבצע בכריתה טיפולית. שימור הפטמה מקנה יתרון אסתטי מאד משמעותי. בנוסף, במצבים בהם יש כבר מחלה, צריך לעיתים להשלים הטיפול על ידי טיפולי הקרנות לבית השחי או לשד המשוחזר. ההקרנות פוגעות באיכות השחזור. כך שמבחינה אסתטית גרידא, הרווח הוא גדול בכריתה מניעתית בהשוואה לכריתה טיפולית. רופאים שעובדים עם הכללית תוכלי למצוא באתר האינטרנט של הכללית. בהצלחה!!

מנהל פורום שחזור שד