שאלה לגבי שיחזור שד באמצעות ריקמת גוף

דיון מתוך פורום  שחזור שד

03/05/2013 | 23:32 | מאת: תמר

שלום 1. האם בשיחזור שד מסוג ניצול של ריקמה מאיבר אחר, ישנה תחושת מגע שונה מאשר שיחזור באמצעות שתל שלא מריקמה בגוף? האם בכלל קיימת תחושת מגע באיבר? 2. האם בשיחזור שד מסוג זה (ריקמה מאיבר אחר) יש סכנה גבוהה יותר לחזרה של הסרטן? (כי ריקמת השד מורכבת מריקמה ממקום אחר אבל היא עדיין ריקמת השד). אני נשאית של BRCA1 (טרם חליתי אך אני שואלת על מקרה של לאחר מחלה) לכן אשמח לתשובה בהתאם (אולי יש סיכון אחר עבורי בניתוח זה?) תודה

הי תמר, העור בשחזור מרקמות עצמוניות הוא בד"כ חסר תחושה כיון שבזמן המעבר של הרקמה ממקום אחד למקום האחר נחתכים העצבים התחושתיים. בשחזור עם שתל סיליקון, קיימת תחושה מסויימת בפריפריה של השד אך כמעט ולא קיימת תחושה בדרך כלל במרכז השד, באיזור הצלקת הניתוחית. סכנת ההשנות של המחלה בשד המשוחזר אינה גבוהה בשחזור עצמוני לעומת שחזור עם שתלי סיליקון. ההמלצה שלי בד"כ לאשה שאינה מוקרנת ואינה עתידה לעבור הקרנות, הוא לשחזור מיידי (במעמד הכריתה) עם שתלי סיליקון. הניתוח הוא פשוט יותר ואינו כרוך בפגיעה באתר אחר בגוף. שחזור אוטולוגי (עצמוני) הוא ניתוח אותו אני מציעה לנשים שעברו הקרנות בעברן או לנשים בעלות מבנה גוף מלא יותר עם שדיים גדולים יחסית. הבחירה בשחזור עם שתלי סיליקון לעומת שחזור מרקמות עצמוניות אינה פשוטה ויש להתאימה לכל אשה בהתאם למבנה גופה, אופי המחלה, מבנה האישיות ואורח חייה. דבר אחרון, היות ואת נשאית ומשאלותיך אני מבינה שאת מתלבטת האם לעבור כריתה מניעתית או להמתין לאפשרות שתחלי ואז לעבור הניתוח, רצוי מאד להפגש עם אונקולוג לדיון בכדאיות לעבור כריתה מניעתית. כריתה מניעתית מאפשרת הרבה פעמים לשמר את הפטמה והעטרה, דבר שיש לו חשיבות רבה בסוג זה של ניתוחים. בהצלחה!

מנהל פורום שחזור שד