גידול חוזר אחרי 4 שנים ושחזור

דיון מתוך פורום  שחזור שד

25/02/2013 | 10:07 | מאת: רלי

גידול חוזר בשד בו בוצע למפקטומי (פעמיים לשוליים נקיים) + 33 הקרנות. נאמר לי כי אני חייבת כריתה, ולא ניתן לשחזר שד שהוקרן. האמנם?

שלום רלי, שחזור השד המתאים לאשה לאחר טיפולי הקרנות הוא שחזור אוטולוגי. הכוונה היא לשחזור מרקמות של האשה עצמה, בד"כ מהבטן או מהגב. זאת להבדיל משחזור פשוט יותר עם שתל סיליקון שאינו מתאים לך. נסיון לשחזר את השד עם שתל סיליקון תחת העור והשריר המוקרנים נדון לכשלון באחוזים מאד גבוהים כשהסיבה העקרית לשחזור היא התכווצות קופסית. רקמה נוקשה הנוצרת סביב השתל ומקנה לשד מראה נוקשה, קטן ולא טבעי. שחזור עם עור ושומן מהבטן הוא השחזור העדיף במצבים כשלך וישנן שתי שיטות לבצע זאת. במידה ואין לך די עור ושומן בבטן לצורך שחזור השד ניתן יהיה להשתמש בעור ושריר מהגב. פלסטיקאי המומחה בשחזור שדיים ירחיב את ההסבר לכשתפגשי עימו. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד