שחזור שד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

18/12/2012 | 11:14 | מאת: אתי

שלום דר שגית, מאד רוצה לדעת ולברר במידה שאני מעוניינת לעבור שיחזור אחרי כריתה חלקית האם עליי לפנות לכירורג שד שביצע את הכריתה? האם מקובל לשחזר כריתה חלקית? יש לי שד קטן ונוצר הבדל שמאד מציק לי. תודה

שלום לכן בבי ואתי, נושא שחזור השד לאחר כריתה חלקית הוא מעט מורכב כיון שבדרך כלל השד עבר בנוסף לכריתה החלקית גם טיפולי הקרנות. טיפולי ההקרנות מקשים על תיקון השד ומעלים סיכון לסיבוכים אחר ניתוחיים. זו הסיבה שכדאי מאד לבצע את התיקון כבר בזמן ניתוח הכריתה החלקית, לפני טיפולי ההקרנות. לצערי, נשים אינן מודעות לכך שהכריתה החלקית יכולה להשאיר עיוותים בשד והבדלי גדלים בין הצדדים. העיוותים הללו מאד קשים לטיפול לאחר שהאשה סיימה את טיפולי ההקרנות. לנשים במצבכן שמוטרדות מהבדלי הגדלים בין הצדדים ניתן לבצע הקטנה והרמה של הצד השני, הבריא, על מנת שיתאים בגודלו לצד הקטן יותר. מדובר בניתוח אסתטי לכל דבר אך הוא נמצא בסל הטיפולים כיון שעברתן כריתה חלקית. במצבים בהם נוצר עיוות משמעותי בשד בעקבות הכריתה החלקית, יש צורך לתקן גם אותו בין אם על ידי הרמה שלו ובין אם על ידי הזרקת שומן למילוי השקע שנוצר. פלסטיקאי מומחה בשחזורי שדיים הוא שמבצע סוג זה של ניתוחים ולא הכירורג שביצע את הכריתה. מקווה שעזרתי. בהצלחה!!

מנהל פורום שחזור שד