כאב בצד ששוחזר לאחר הקרנות

דיון מתוך פורום  שחזור שד

08/11/2012 | 19:01 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני כחודש וחצי עברתי שחזור דו"צ. בצד אחד, שלא עבר הקרנות הושתל שתל סיליקון קבוע. בצד השני, שעבר הקרנה (והשתלת תאי גזע) הושתל מותחן. עברתי 3 ניפוחים והכל היה בסדר ללא כאבים. לפני כ - 4 ימים התחיל לי כאב מאוד חזק באזור השד עם המותחן. כמו שריר שנתפס. זה כואב בעיקר כשאני עושה תנועות עם היד, והכי כואב - כשאני נושמת עמוק. המצב קצת מדכא אותי כי זה כאב שלא ניתן לחיות איתו לאורך זמן. האם מישהי חוותה זאת? האם יש משהו שמקל על הכאב? האם זה עובר אחרי החלפת המותחן בשתל סיליקון. האם זה באמת שריר או שהתפתחה דלקת או משהו? אשמח לכל עזרה/טיפ כי אני כבר מותשת מהכאב ומחוסר הנוחות הגדול. תודה

הי דפנה, סיבות לכאב בשד עם מותחן רקמות וביחוד באיזור שהוקרן הן רבות מאד. החל במותחן המנופח חלקית שמותח או לוחץ על עצב באיזור וכלה בהתכווצות קופסית הגורמת לנוקשות של האיזור המשוחזר ולכאב ההולך וגדל ככל שתהליך הניפוח מתקדם. התכווצות קופסית על דרגותיה השונות מאד נפוצה בשד שהוקרן ויכולה להגיע ל-90% מהמקרים. התייעצי עם הרופא המנתח שלך שיוכל לתת לך תשובה יותר מבוססת לאחר בדיקה גופנית. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד