שחזור העטרה

דיון מתוך פורום  שחזור שד

24/10/2012 | 10:36 | מאת: אינה

האם משחזרים גם את העטרה? שמסביב לפיטמה. יש הכרח לעבור את כל השלבים? או שזה קשור לסוג הניתוח שהאישה עברה?

שלום אינה, אשה העוברת כריתה מלאה של השד, בד"כ תעבור כריתה של איזור הפטמה והעטרה. כשהכריתה היא מניעתית ולא בשל מחלה קיימת, ניתן לשמר את הפטמה והעטרה במצבים מסויימים. שחזור הפטמה נעשה ע"י הכירורג הפלסטי בניתוח קטן, תחת הרדמה מקומית, מספר חודשים לאחר שחזור השד עצמו. שחזור העטרה יכול להתבצע בשתי דרכים: שתל עור שנלקח מאיזור הירך הפנימית העליונה בזמן שחזור הפטמה או לחילופין קעקוע של העטרה המתבצע על ידי קוסמטקאית רפואית המומחית בתחום. אין הכרח לעבור אף אחד מהשלבים והכל נתון לבחירתך. יחד עם זאת אני מאד ממליצה לעבור את שחזור הפטמה והעטרה כיון שזה תורם מאד לתוצאה הסופית.

מנהל פורום שחזור שד