חברתי חולה

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

09/05/2014 | 23:09 | מאת: חברה

שלום, לצערי חברה טובה מאד חלתה ועכשיו בתקופה לא טובה. אני מאד רוצה לסייע ולהיות נוכחת אך חברה אחרת קרובה אליה גם היא, נמצאת הרבה ואני מרגישה שאין לי הזדמנות "להשתחל" ולהיות שם איתה. זה מעורר אצלי תחושות אשם (על כך שבמקום לשמוח על התמיכה שהיא זוכה לה אני עסוקה בקנאות). בנוסף - כיצד את מציעה לי לפעול בכדי לתמוך ולהיות שם בכל זאת? תודה!

שלום לך, ראשית כל, נוגעת ללב העובדה שאת רוצה לתמוך ולהיות שם עבור חברתך במשבר, זה אינו מובן מאילו, ויש אנשים הנוטים להתרחק במצבים כאלה. אם זה מתאים לך, אני מציעה לברר עם חברתך בכנות כיצד תוכלי להיות לה לעזר בתקופה זו. בין אם בהקשבה, בעזרה קונקרטית יותר, בליווי בטיפולים או בשמירה על קשר. בשלבים שונים של המחלה אנשים רוצים עזרה מסוגים שונים, ואם את רוצה לעזור תצטרכי לפענח איזו עזרה הכי מתאימה עכשיו. כאמור, הדרך הכי מהירה היא לברר איתה. בהצלחה, אורית.

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה