מחלות

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

19/11/2013 | 23:10 | מאת: חנה

אני בת 55. 7 שנים אחרי סרטן שד. אני חרדה לכל כאב וסיימן בגוף שמא זה סרטן. רצה לרופאים ועוברת הרבה בדיקות. הלא נורמלי סה שאני מאוכזת כשהבדיקות תקינות. זה כאילו אני רוצהה להיות חולה. קשה לי להתנתק מתקופת המחלה למרות שאני הרבה אחרי. אני מנהלת אורח חיים תקין למרות שבתוכי אני נסערת

חנה שלום, חויה של מחלה גופנית מעוררת בנו פעמים רבות תחושה של חוסר שליטה, כיון שקרה לנו משהו בגוף שלא ידענו עליו או הזמנו אותו, ולעיתים אף היה נסתר מעינינו לזמן מה עד שהתגלה. לעיתים, למרות שהאדם כבר בריא ומתפקד והאיום הוסר, תחושת החרדה עדיין מתקיימת בו. אני משערת שה"אכזבה" שלך מפני תקינות הבדיקות נובעת מכך שהיא מותירה אותך בחוסר ודאות ובצורך להמשיך לבדוק כל הזמן שהכל בסדר (שהרי אם את חולה - אז אין חוסר ודאות). נראה כי עליך לרכוש מחדש את האמון בחיים, לצד מעקבים ועירנות מסוימת אך לא מוגזמת לבריאותך. ממליצה לך להעזר בטיפול קצר לרכישת כלים פסיכולוגיים כדי לעשות זאת. בהצלחה, אורית

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה